Interview med Jacob fra Korpset

15895253_10210983367956956_4948370891176939323_n.jpg

Grisk huserer 48 mennesker. En af de personer er Jacob Justesen, eller rettere sagt ”Nr. 12” fra det populære program, Korpset, der kører på TV2 lige for tiden.

15965093_10158286008590495_983854805337483723_n.jpg

Programmet handler om 30 mænd, der frivilligt har meldt sig til et forløb på flere uger, hvor de udsættes for udfordringer, der er baseret på de prøvelser man skal igennem til Jægerkorpsets aspirantprøve. Alle udfordringerne som mændene bliver udsat for, er derfor udformet fra tidligere elitesoldaters oplevelser.

Vi har fanget Jacob til en snak om hvordan oplevelserne har været udfra de tre programmer, der allerede er blevet sendt på TV2:

Hvordan fandt du ud af, at du gerne ville melde dig til programmet?

“Jeg meldte mig faktisk ikke selv til programmet, det var derimod min kæreste, som så en reklame på TV2, hvor de søgte deltagere til et livsstilsprogram med titlen ”Korpset”. Hun sendte en ansøgning med min tilladelse – jeg havde nok aldrig selv fået mig meldt til! I første omgang tænkte jeg faktisk ikke at det var noget for mig, jeg havde ikke et brændende ønske, om at komme på nationalt tv. Det var først efter 1. casting, at jeg blev tændt på at udfordre mig selv fysisk og psykisk.”

Hvad er din baggrund for at deltage i programmet?

“Fordi jeg elsker følelsen af udmattelse – og bare at pine mig selv. Det er sindssygt livsbekræftende! Det er sgu rart at opleve noget så unikt, altså noget som man aldrig glemmer – det er vel derfor vi lever.

Derudover har jeg bestået testerne, der var forud for programmerne i de forskellige casting-stadier. Der er blevet foretaget fysiske tests, såsom en 10 km. løbetest, 400 m. løb med 2 x 25 kg benzindunke, planke-test, der skulle vise; hvor længe man kunne holde planken! Det blev til ca. 5 min, inden at jeg måtte kaste håndklædet i ringen. Derudover har der været en lægetest, psykologsamtale mm. Jeg har en solid grundform, gennem mange år med fodbold i mine ungdomsår. Efter jeg stoppede med at spille fodbold, løb jeg ‘Nationalpark Thy Marathon’ for sjov sammen med en fodboldkammerat. Efterfølgende tænkte jeg “var det bare det”? Siden da er det blevet til 11 marathon løb og jeg har to gange gennemført ‘Ironman Copenhagen’. Udgangspunktet var for mig solidt, fordi man som jægeraspirant skal have vedvarende energi og stamina.”

15966116_10210983367316940_4598136557695777818_n1.jpg

Du blev optaget til programmet på et afbud, da en anden hoppede fra. Hvordan nåede du at forberede dig – med så kort tid op til optagelserne?

“Jeg fik ca. tre ugers varsel inden optagelserne skulle finde sted i starten af oktober. På de tre uger nåede jeg at løbe Oslo Marathon i forbindelse med familiebesøg i Norge, derudover blev det til 3-4 x 12 km. roning om ugen, hvilket altid kan booste grundformen – hvis man er presset på tid! Vi anede ikke hvad der skulle ske, så det var svært at forberede sig til de psykiske øvelser!”

Når du oplevede de mange sindssyge hårde udfordringer, hvad var din motivation så til at fortsætte?

“At skubbe mine grænser. Derudover lavede jeg en nulstilling i mit hoved efter hver øvelse var slut, det hjalp til, at jeg så hver enkelt øvelse som den første øvelse. Hvis jeg hele tiden skulle tænkte tilbage på forrige øvelse, så ville jeg blive drænet for psykisk overskud.”

I program 2, blev du udvalgt til at være lederen på dit hold. Hvad gjorde det ved dig, at få lagt det ansvar på dine skuldre?

“Det var fedt at få anerkendelse blandt de andre aspiranter. Det gav et selvtillidsboost! Jeg har ofte taget lederrollen i forskellige sammenhænge, fra alt til anfører på fodboldholdet til projektlederrollen som eventkoordinator – i flere omgange.”

Nu ved vi ikke hvor langt du når endnu – men har du haft nogle bivirkninger af oplevelserne efter udseendelsen stoppede, både fysisk eller psykisk?

“Jeg forstrakte en muskel i hoften under aftenyoga en af dagene, hvilket resulterede i to behandlinger hos en massør, efter at optagelserne var færdige. Derudover gik der halvanden måned før mine slidsår på lænden var helet, som jeg fik fra Vesterhavsmarchen. Av av. Mentalt er jeg kommet stærkt ud af optagelserne og strabadserne. Det er uden tvivl det hårdeste jeg til dato har medvirket i og det sætter tingene i perspektiv. Et marathon er lige pludselig ”bare” et marathon, efter man har kæmpet sig igennem en march, som var ubeskrivelig hård. Udholdenhedstesten i grusgraven var den hårdeste øvelse, den pressede mig udover min grænse!”

jakoc.jpg

Har du fået en anden tilgang til udfordringer man kan støde på i hverdagen – da du nu har prøvet ekstreme udfordringer i langt højere grad, end de fleste andre mennesker har?

“Ja. Jeg har fået et andet syn på livet, selvom det lyder ekstremt. Oplevelsen med Korpset har givet mig blod på tanden for at opleve noget ekstremt. Derfor har jeg blandt andet meldt mig til ‘Mors 100 Miles’ (160 km løb), for at få en anderledes oplevelse og nogle minder man ikke glemmer!”

Kunne du se dig selv med en fremtidig karriere indenfor jægerkorpset – eller noget, der kunne ligge sig op ad det?

“Nej, på ingen måde. Jeg har et ønske om at have et mindre risikofyldt arbejde, som gør at jeg kan være tæt på familie og venner. Jeg har stor respekt for dem, som vælger at blive soldater, specielt Jægerkorpset og Siriuspatruljen er der noget hemmelighedsfulgt over. Hele den mystik omkring alt fra optagelsesprøverne til de hemmelige missioner er vildt spændende, fordi at vi ”almindelige” mennesker ikke ved meget om det.”

Afsnittene kan ses på TV2 Play, eller hver onsdag kl. 20 på TV2.

Lærke Kruse